Peperiksaan Online Akauntan W41

Untuk pengetahuan anda, Peperiksaan Akauntan atau Exam Akauntan merupakan antara peperiksaan kerja Kerajaan SPA yang paling mencabar bagi mana-mana calon yang terlibat.

Mengapa peperiksaan ini mencabar? Apa yang dibimbangkan? Itu pertanyaan yang anda tidak perlu ajukan kepada pihak kami. Ini kerana peperiksaan ini perlulah setaraf dengan kualiti anda sebagai seorang calon.

Lihat sahaja tujuan dan matlamat peperiksaan tersebut yang dikeluarkan oleh pihak SPA sendiri;

Matlamat peperiksaan ini adalah untuk mengukur kematangan pemikiran calon agar sesuai dengan kualiti serta potensi seorang Akauntan Gred W41.

Apa yang ditekankan ialah Kematangan Pemikiran, Kualiti dan Potensi. Jadi, calon perlulah mempunyai ciri kualiti tersebut yang di cari.

Anda perlu ingat kembali tugas seorang Akauntan iaitu merancang, penggubal dan melaksanakan dasar-dasar awam mengenai pengurusan sumber tenaga manusia dan organisasi, sumber kewangan, ekonomi, pentadbiran dan pembangunan wilayah, daerah, tempatan, tanah, perancangan dan pentadbiran sosial.

Jadi, peperiksaan Peperiksaan Akauntan bertujuan mengukur daya pemikiran serta kebolehan calon mengaplikasi maklumat yang diperolehi melalui latihan akademik, bacaan dan pengalaman.

Manakala, calon-calon yang menduduki peperiksaan adalah dari pelbagai jurusan. Justeru soalan-soalan yang dikemukakan meliputi pelbagai bidang dan mempunyai skop yang luas. Sesuai dengan tahap peperiksaan tersebut.

PERHATIAN CALON EXAM AKAUNTAN MALAYSIA

Anda perlu lulus peperiksaan Peperiksaan Akauntan!!!

Ya, ianya merupakan salah satu syarat lantikan jawatan tersebut. Selain dari lulus temuduga Akauntan yang akan dijalankan nanti.

Sekiranya anda merupakan salah seorang calon Peperiksaan Akauntan, maka, anda tidak akan terkecuali dari menghadapi peperiksaan tersebut.

Untuk menjawab dengan cemerlang, anda perlulah melakukan persediaan. Persoalannya sekarang ialah, persediaan sebagaimana yang diperlukan?

Peperiksaan Akauntan

PERSEDIAAN DAN RUJUKAN

Apa persediaan yang perlu dilakukan? Bagi pihak kami, Laman Akauntan Malaysia, anda hanya perlulah melakukan persediaan mudah sama ada dari segi mental dan fizikal. Sebaik-baik persediaan, anda sebagai seorang calon Peperiksaan Akauntan perlulah mengetahui serba sedikit tentang kerjaya pilihan anda.

Persediaan bagi menjawab Peperiksaan Akauntan W41 perlu dilakukan secara teliti. Anda perlu bersedia untuk menjawab soalan dalambeberapa seksyen yang berbeza.

Apa format soalan Peperiksaan Akauntan W41 perlulah diberikan perhatian. Selain dari contoh soalan Peperiksaan Akauntan W41 dan skema jawapannya perlulah juga diberikan perhatian.

Ingat peperiksaan ini adalah untuk menilai kemampuan anda sebelum anda dipanggil untuk temuduga. Hanya yang bersedia dan terbaik akan berjaya.

PANDUAN DAN RUJUKAN AWAL PEPERIKSAAN AKAUNTAN

Sebelum seseorang calon di panggil untuk di temuduga sebagai Akauntan Malaysia, calon tersebut perlulah lulus peperiksaan Akauntan W41 yang telah ditetapkan terlebih dahulu.

Untuk menjawab dengan cemerlang peperiksaan Peperiksaan Akauntan W41 nanti, calon perlulah bersiap sedia sama ada dari segi fizikal dan mental.

Mempunyai ilmu dan maklumat mengenai jawatan dan isu-isu semasa akan membantu anda menjawab peperiksaan Akauntan dengan baik.

Selain itu, calon peperiksaan juga boleh mendapatkan Pakej Rujukan Peperiksaan Akauntan W41 yang telah disediakan sebagai panduan menjawab soalan nanti.

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN

Untuk bersedia menghadapi peperiksaan Akauntan W41 Malaysia, anda perlu melihat dengan lebih dekat contoh-contoh soalan yang telah diajukan dalam peperiksaan Akauntan terdahulu.

Pihak kami akan berkongsi contoh-contoh soalan secara berkala, pastikan anda melanggan sebagai pembaca tetap laman ini untuk maklumat terkini.

PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN AKAUNTAN W41

Seperti kebiasaan pihak kami akan mengedarkan Panduan Khas Peperiksaan Akauntan W41 kepada calon yang terlibat sebagai alat bantuan peperiksaan.

Untuk membeli dan mendapatkan panduan khas tersebut anda boleh melanggan sebagai pembaca laman ini terlebih dahulu. Pihak kami akan menghantar link pembelian terus ke email calon-calon yang melanggan apabila jualan di buka nanti.

Langganan boleh di buat menggunakan borang langganan di bawah atau melalui link berikut.

Rujukan Peperiksaan Akauntan W41
Rujukan Peperiksaan Akauntan W41

 BELI PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN AKAUNTAN W41

atau

LANGGAN MENDAPATKAN PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN AKAUNTAN WA41

(Anda Perlu Melanggan Untuk Mendapatkan Review Copy Percuma)

Untuk pengetahuan anda, pakej rujukan khas ini mempunyai himpunan contoh soalan peperiksaan Akauntan W41, skema jawapan dan lengkap dengan nota ringkas untuk membantu calon peperiksaan Akauntan W41. Anda boleh mendapatkan panduan tersebut nanti.

Kepada calon Peperiksaan Akauntan 2015 yang telah melanggan, anda hanya menunggu email pembelian yang akan di hantar terus ke email anda. Pastikan anda tidak terlepas.

Tinggalkan Pendapat Anda..