PEPERIKSAAN AKAUNTAN W41

Peperiksaan Akauntan W41 akan diadakan tidak lama lagi berdasarkan jadual peperiksaan terbaru yang dikeluarkan oleh SPA Malaysia.

Calon Peperiksaan Akauntan W41 sesi 2015 akan menduduki peperiksaan dengan format terbaru Peperiksaan Akauntan apabila peperiksaan kali ini diadakan secara online.

Peperiksaan Online Akauntan akan melibatkan 3 Seksyen Peperiksaan utama berdasarkan hebahan terkini pihak SPA Malaysia.

FORMAT PEPERIKSAAN AKAUNTAN W41

Untuk Peperiksaan Akauntan W41 sebelum tahun 2014. Peperiksaan PTD dijalankan secara bertulis dengan pembahagian lima (5) Seksyen utama seperti di bawah.

Ujian ini mempunyai satu (1) bahagian dan dibahagikan kepada lima (5) seksyen iaitu:

  • Seksyen A – Pengetahuan Am mengenai Malaysia dan Alam Sekeliling
  • Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah
  • Seksyen C – Pengertian Dan Kefahaman Terhadap Esei-esei
  • Seksyen D – Esei Bahasa Melayu
  • Seksyen E – Esei Bahasa Inggeris

Namun Peperiksaan Online Akauntan 2014 tidak lagi melibatkan Seksyen Esei.

Peperiksaan akan diadakan dengan penambahan Seksyen baru iaitu Ujian Psikometrik Akauntan/Ujian Personaliti Calon (Ujian Sahsiah dan Minat)

Seperti biasa setiap Seksyen akan disesuaikan dengan tahap Peperiksaan Akauntan W41 yang akan menguji daya pemikiran calon. Oleh itu, sebagai calon Akaunta 2015 anda perlu melakukan persediaan sebaik mungkin.

Nota: Calon Akauntan perlulah melengkapkan diri dengan ciri kepimpinan khas supaya sesuai dengan tugas dan peranan Akauntan. Proses pengambilan dan proses lantikan Akauntan akan memberi tumpuan kepada ciri kepimpinan tersebut agar seorang Akauntan dapat menjalankan yang diamanahkan.

PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN AKAUNTAN W41

Seperti kebiasaan pihak kami akan mengedarkan Panduan Khas Peperiksaan Akauntan W41 kepada calon yang terlibat sebagai alat bantuan peperiksaan.

Untuk membeli dan mendapatkan panduan khas tersebut anda boleh melanggan sebagai pembaca laman ini terlebih dahulu. Pihak kami akan menghantar link pembelian terus ke email calon-calon yang melanggan apabila jualan di buka nanti.

Langganan boleh di buat menggunakan borang langganan di bawah atau melalui link berikut.

Rujukan Peperiksaan Akauntan W41
Rujukan Peperiksaan Akauntan W41

 BELI PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN AKAUNTAN W41

atau

LANGGAN MENDAPATKAN PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN AKAUNTAN WA41

(Anda Perlu Melanggan Untuk Mendapatkan Review Copy Percuma)

Untuk pengetahuan anda, pakej rujukan khas ini mempunyai himpunan contoh soalan peperiksaan Akauntan W41, skema jawapan dan lengkap dengan nota ringkas untuk membantu calon peperiksaan Akauntan W41. Anda boleh mendapatkan panduan tersebut nanti.

Kepada calon Peperiksaan Akauntan 2015 yang telah melanggan, anda hanya menunggu email pembelian yang akan di hantar terus ke email anda. Pastikan anda tidak terlepas.

Tinggalkan Pendapat Anda..